Σεμινάρια ευαισθητοποίησης σε ζητήματα χρήσης και κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών

Με την πρωτοβουλία της Διεπιστημονικής Επιτροπής Μελέτης Προτάσεων για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών του Α.Π.Θ. και τη συνεργασία των προγραμμάτων απεξάρτησης της πόλης διοργανώνονται στο Τμήμα Ψυχολογίας βιωματικά σεμινάρια ευαισθητοποίησης σε ζητήματα χρήσης και κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών, που απευθύνονται στους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος. Συγκεκριμένα:
•        Την Παρασκευή 24/11 το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας οργανώνει σεμινάριο με θέμα «Εξαρτήσεις: Μύθοι και πραγματικότητα», στο οποίο οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να προβληματιστούν γύρω από ερωτήματα που αφορούν τις εξαρτήσεις.
•        Την Πέμπτη 30/11 το ΚΕΘΕΑ Ιθάκη οργανώνει σεμινάριο με θέμα «Χόρτο ή αλκοόλ: Ιδού το ερώτημα;», στο οποίο οι συμμετέχοντες/ουσες θα επεξεργαστούν τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές που σχετίζονται με τη χρήση νόμιμων ή παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών.
•        Τις Δευτέρες 20/11 & 27/11 το Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «Αργώ» οργανώνει σεμινάριο με θέμα «Αναζητώντας σύγχρονες απαντήσεις στο πρόβλημα της κατάχρησης ψυχοτρόπων ουσιών: Το παράδειγμα του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων Αργώ», στο οποίο οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πρόταση απεξάρτησης, τη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία του προγράμματος. Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε τελειόφοιτους προπτυχιακούς φοιτητές.

Θα υπάρξει κλειστός αριθμός συμμετοχής, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων/ουσών τα είκοσι άτομα. Οι ενδιαφερόμενοι-ες καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην κυρία Κυριακή Καραμούζη, αίθουσα 208, Παλαιό Κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής 10.00-13.00 από τις 6/11 έως τις 17/11 2017

Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται στα συνημμένα αρχεία:

 

Ημερομηνίες: 
Δευτέρα, Νοέμβριος 6, 2017 - Παρασκευή, Νοέμβριος 17, 2017