Επιμορφωτικό Πρόγραμμα - Δημιουργικές Ψηφιακές Αφηγήσεις στην Εκπαίδευση

Το Εργαστήριο Αφηγηματικής Έρευνας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΑΠΘ, διοργανώνει επιμορφωτικό πρόγραμμα 48 ωρών με αντικείμενο τη σύγχρονη ψηφιακή δημιουργία και την αξιοποίησή της στο ζωντανό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

 

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μέσω της πλατφόρμας zoom, και στην ελληνική γλώσσα. ΑΦΟΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.

 

Στόχος του είναι η πρακτική και θεωρητική εξοικείωση των συμμετεχόντων/ουσών με είδη και εφαρμογές της ψηφιακής αφήγησης (ψηφιακή λογοτεχνία, θέατρο, podcasts, ψηφιακά κόμικς, δημιουργικός υποτιτλισμός, video poetry, εκπαιδευτικά προγραμματιστικά περιβάλλοντα) για δημιουργική ενσωμάτωσή τους στην εκπαιδευτική πράξη.

 

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος θα εισάγουν τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στην ψηφιακή αφηγηματική δημιουργία και θα τους/τις βοηθήσουν να  χρησιμοποιούν πρακτικά εργαλεία ψηφιακής αφήγησης και να σχεδιάζουν διδακτικά σενάρια εξ ολοκλήρου βασισμένα σε ψηφιακές αφηγήσεις.

 

Αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνονται δεκτές από 25/01/2022 μέχρι 01/03/2022 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕΔΙΒΙΜ/ΑΠΘ:

https://www.diaviou.auth.gr/progr-forms/aitisi-psifiakes-afigiseis-stin-ekpaidefsi/  

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεματική, τους στόχους και τη διάρθρωση του προγράμματος, επισκεφθείτε:

www.enl.auth.gr/lnr &

https://www.diaviou.auth.gr/programs/dimiourgikes-psifiakes-afigiseis-stin-ekpaidefsi/

Ημερομηνίες: 
Τετάρτη, Φεβρουάριος 2, 2022 - Τρίτη, Μάρτιος 1, 2022