Τμήμα Σπουδών ΑΠΘ - Ανακοίνωση για την είσοδο στα κτίρια του ΑΠΘ

Αγαπητοί φοιτητές/ αγαπητές φοιτήτριες

Εκ μέρους του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέρινας,  Καθηγητή Δημητρίου Στ. Κωβαίου,  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

1. Για τις περιπτώσεις φοιτητών που -λόγω θρησκευτικής και συνταγματικής συνειδήσεως- δεν χρησιμοποιούν ΑΜΚΑ και αλλοδαπών -και ιδιαιτέρως εκτός ΕΕ- χωρίς ΑΜΚΑ, ενημερωθήκαμε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα εκδοθούν σχετικές Οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μέχρι τότε, οφείλουν να φέρουν μαζί τους στους χώρους του Πανεπιστημίου και να επιδεικνύουν όποτε τους ζητηθεί τη Βεβαίωση Αρνητικού Αποτελέσματος Rapid-test ή PCR ή Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή Νόσησης (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα).

2. Σε σχέση με το EDUPASS σας παραπέμπουμε στις συχνές ερωτήσεις του EDUPASS: https://edupass.gov.gr/FAQs_AEI.pdf
 

3. Οι πρωτοετείς που δεν διαθέτουν ΑΠΜ ή/και όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς TAXISNET, ώστε να κάνουν χρήση του EDUPASS, οφείλουν να φέρουν μαζί τους στους χώρους του Πανεπιστημίου και να επιδεικνύουν όποτε τους ζητηθεί τη Βεβαίωση Αρνητικού Αποτελέσματος Rapid-test ή PCR ή Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή Νόσησης (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα).

4. Φέτος, όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονισμού Εθελοντών και Φοιτητικών Δράσεων,  η δράση υποδοχής των πρωτοετών μας «Ξεκίνα ακαδημαϊκά κι εθελοντικά», τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας σε σχέση με τον Covid-19.

Ειδικότερα:
Περιγραφή δράσης: Θα υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένα "κιόσκια" με εθελοντές φοιτητές του ΑΠΘ μεγαλύτερων ετών, που θα περιμένουν να υποδεχτούν τους πρωτοετείς και να τους ενημερώσουν για θέματα που τους αφορούν στην πρώτη τους επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο
Διάρκεια: Από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 22 Οκτωβρίου 2021
Ώρες: Καθημερινά, 10 π. μ.-2 μ. μ.,
Πού? Σε τέσσερα (4) σημεία:
1. Δίπλα στην Αίθουσα Τελετών (Εγνατία)
2. Μπροστά από το κτίριο της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής (Εθνικής Αμύνης)
3. Στην κάτω Φοιτητική Λέσχη (Εγνατία)
4. Μπροστά από το κτίριο Εδρών της Πολυτεχνικής Σχολής (Εγνατία)

Θα διανέμονται: 1. Ο έντυπος «Συνοπτικός Οδηγός Επιβίωσης» 2. Έντυπες οδηγίες για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.  Τα εν λόγω έντυπα θα διανεμηθούν και στις Γραμματείες, για τη διευκόλυνση των πρωτοετών φοιτητών μας.

Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχει αναρτηθεί επικαιροποιημένος ο πλήρης Οδηγός Επιβίωσης, καθώς και οι Οδηγίες για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

 

Τμήμα Σπουδών ΑΠΘ

Συνημμένα Αρχεία: