Επικαιροποίηση 13/10/2023 Δηλώσεις μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2023-2024

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ /ΗΤΡΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ ΗΤΡΙΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ (ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ/ΕΣ, ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ) ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1ο  ΕΞΑΜΗΝΟ

Α) Φοιτητές/ ήτριες πρώτου εξαμήνου θα πρέπει να δηλώσουν τα υποχρεωτικά μαθήματα του Α’ εξαμήνου σύμφωνα με τον οδηγό σπουδών ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 σελ 33

Κάθε φοιτητής/ήτρια (εκτός της κατηγορίας αλλοδαπών) μπορεί να επιλέξει μία μεταξύ τριών ξένων γλωσσών, Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής.

Στο ΠΠΣ περιλαμβάνονται δύο επίπεδα μαθημάτων Ξένης Γλώσσας, τα οποία είναι υποχρεωτικά για όλους ανεξαιρέτως τους/τις φοιτητές/ήτριες.

Οι φοιτητές/ήτριες που έχουν εγγραφεί με την κατηγορία των αλλοδαπών επιλέγουν υποχρεωτικά ως ξένη γλώσσα την ελληνική. Για τους/τις αλλοδαπούς/ές φοιτητές/ήτριες που έχουν ως ξένη γλώσσα την Ελληνική διδάσκονται τέσσερα επίπεδα Ελληνικής Γλώσσας.

3ο ΕΞΑΜΗΝΟ

Β)   Φοιτητές/ήτριες Γ’ εξαμήνου μπορούν να επιλέξουν έως το όριο των 40 ECTS

από τις ακόλουθες κατηγορίες μαθημάτων:

  1. Μαθήματα τρίτου εξαμήνου σύμφωνα με τον οδηγό σπουδών ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 σελ 33

και

  • Υποχρεωτικά μαθήματα πρώτου εξαμήνου στα οποία δεν εξετάστηκαν επιτυχώς και τα είχαν δηλώσει το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

5ο  εξάμηνο

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Θα ανακοινωθεί ενημερωτική συνάντηση για φοιτητές/ήτριες του πέμπτου εξαμήνου.

Φοιτητές/ήτριες Ε’ εξαμήνου μπορούν να επιλέξουν έως το όριο των 33 ECTS

από τις ακόλουθες κατηγορίες μαθημάτων:

1) Μαθήματα χειμερινού εξαμήνου παλαιότερων ετών στα οποία δεν εξετάστηκαν επιτυχώς εφόσον προσφέρονται το τρέχον ακαδημαϊκό έτος

2) Μαθήματα επιλογής 5ου εξαμήνου σύμφωνα με τον οδηγό σπουδών 2023 2024 σελ 35

ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣΤΟΜΕΑΣ
ΨΥ-706ΕΒΑΣΙΚΕΣ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ7ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ

3) Μαθήματα επιλογής άλλων Τμημάτων σύμφωνα με τον οδηγό σπουδών 2022 2023 σελ 98-102

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φοιτητές/ήτριες θα πρέπει στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους να παρακολουθούν τις επικαιροποιημένες ανακοινώσεις των επιμέρους Τμημάτων και διδασκόντων.

  4) Μαθήματα ελεύθερης επιλογής άλλων Τμημάτων

Προσοχή: Μέχρι 10 ΠΜ/ECTS μαθημάτων ελεύθερης επιλογής μπορούν να ληφθούν υπόψη στις 240 ΠΜ/ ECTS του πτυχίου Ψυχολογίας.

7ο ΕΞΑΜΗΝΟ

Φοιτητές/ήτριες έβδομου εξαμήνου μπορούν να επιλέξουν έως το όριο των 33 ECTS

από τις ακόλουθες κατηγορίες μαθημάτων:

1 Μαθήματα χειμερινού εξαμήνου παλαιότερων ετών στα οποία δεν εξετάστηκαν επιτυχώς εφόσον προσφέρονται το τρέχον ακαδημαϊκό έτος

  • Μαθήματα επιλογής 5ου και 7ου εξαμήνου σύμφωνα με τον οδηγό σπουδών ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 σελ 35 και 37

3) Μαθήματα επιλογής άλλων Τμημάτων σύμφωνα με τον οδηγό σπουδών 2023 2024 σελ 98-102

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φοιτητές/ήτριες θα πρέπει στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους να παρακολουθούν τις επικαιροποιημένες ανακοινώσεις των επιμέρους Τμημάτων και διδασκόντων.

  4) Μαθήματα ελεύθερης επιλογής άλλων Τμημάτων

Προσοχή: Μέχρι 10 ΠΜ/ECTS μαθημάτων ελεύθερης επιλογής μπορούν να ληφθούν υπόψη στις 240 ΠΜ/ ECTS του πτυχίου Ψυχολογίας.

  • ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
  • Η Πρακτική Άσκηση Φοιτητών/τριών οφείλει να συμπεριληφθεί στη δήλωση μαθημάτων. Η πρακτική άσκηση μπορεί να δηλωθεί πριν την αίτηση στο γραφείο πρακτικής άσκησης. Σε περίπτωση που φοιτητής/ήτρια δεν επιλεγεί, θα τη δηλώσει και στο επόμενο εξάμηνο.  Οι Π.Μ.  της Πρακτικής Άσκησης δεν υπολογίζονται στο όριο  των 33  Π.Μ. της δήλωσης
  • ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
  • Η Πτυχιακή Εργασία δεν δηλώνεται ηλεκτρονικά ως μάθημα πλέον. Η ανάθεση εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας έχει πραγματοποιηθεί με την υποβολή του έντυπου εκπόνησης διπλωματικής στη Γραμματεία του Τμήματος. Οι μονάδες της διπλωματικής εργασίας θα πρέπει να υπάρχουν ελεύθερες στη δήλωση του φοιτητή/της φοιτήτριας που εκπονούν διπλωματική εργασία. (10ΠΜ στην κάθε δήλωση, εφόσον η διπλωματική εργασία πραγματοποιείται σε δύο εξάμηνα, 20ΠΜ στη δήλωση εφόσον η διπλωματική εργασία πραγματοποιείται σε ένα μόνο εξάμηνο)
  •  

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΞΑΜΗΝΑ

Ακολουθούν τις οδηγίες για το 7ο εξαμηνο

 χωρίς να έχουν τον περιορισμό ορίου των 33 ECTS.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Η εμπρόθεσμη και οριστική δήλωση μαθημάτων είναι υποχρέωση και ευθύνη του/της φοιτητή/τριας. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να αποθηκεύετε ΠΑΝΤΑ αποδεικτικό υποβολής δήλωσης μαθημάτων που εκδίδεται μετά την επιτυχή οριστική υποβολή της δήλωσης (screenshot).

Η υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων μαθημάτων για τους/τις φοιτητές/ήτριες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΑΜΗΝΩΝ του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ θα ξεκινήσει την Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2023 και θα λήξει τη Δευτέρα  23 Οκτωβρίου 2023 (συμπεριλαμβανομένης αυτής).

Δηλώσεις πέραν της λήξης της καταληκτικής ημερομηνίας δεν θα γίνονται δεκτές.

Υπενθυμίζουμε  στους/στις φοιτητές/τριες ότι:

  • Μαθήματα στα οποία οι φοιτητές/ήτριες προτίθενται να εξεταστούν στο τέλος του εξαμήνου (μαθήματα κορμού, επιλογής, ελεύθερης επιλογής κλπ) οφείλουν να υπάρχουν στη δήλωση μαθημάτων του τρέχοντος εξαμήνου, ανεξάρτητα από το εξάμηνο σπουδών στο οποίο βρίσκονται οι φοιτητές/ήτριες.
  • Τα μαθήματα που θα δηλώσουν θα μπορούν να τα εξεταστούν και στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2023.

H ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης μαθημάτων πραγματοποιείται μέσα από το περιβάλλον sis.auth.gr (Οδηγίες)

Για τυχόν διευκρινίσεις και προβλήματα με την υποβολή δηλώσεων οι φοιτητές μπορούν

Α) να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος τηλεφωνικά, 09.00 π.μ. έως 02:00 μ.μ.

Β) να προσέρχονται στη Γραμματεία καθημερινά 12:00 -13:00