Διά Βίου Μάθηση

Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης

Εισαγωγή στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία γονιού-βρέφους

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας καλωσορίζει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με τίτλο «Εισαγωγή στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία γονιού-βρέφους», διάρκειας 415 διδακτικών ωρών, το οποίο θα διεξαχθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 (Νοέμβριος 2023-Ιούνιος 2024) και θα υλοποιηθεί μέσω σύγχρονης δια ζώσης, σύγχρονης εξ αποστάσεως και ασύγχρονης διδασκαλίας.

Στο Πρόγραμμα διδάσκουν επίσης οι: Ιωάννα Ιεροδιακόνου Μπένου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και Πρόεδρος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας. Βασιλική Αρβανιτίδου, ψυχίατρος και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτριαΧαρίκλεια Πήνιου, ψυχολόγος  και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτριαTessa Baradon, ψυχαναλύτρια γονιού-βρέφους, παιδιών και εφήβων (Anna Freud Centre, London) και Björn Salomonsson, ψυχίατρος,  ψυχαναλυτής και ψυχοθεραπευτής γονιού-βρέφους (Karolinska Institute, Stockholm).

Περισσότερα

Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Ευρυνόμη Αυδή, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας και διευθύντρια του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας (Ε.ΕΦΑ.Ψ), Τμήμα Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Είναι κλινική ψυχολόγος, δραματοθεραπεύτρια και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια. Έχει εκτεταμένη κλινική και ερευνητική εμπειρία στην ψυχοθεραπεία, στην εκπαίδευση κλινικών ψυχολόγων στην ψυχοθεραπεία και στην παροχή κλινικής εποπτείας. Από το 2015 συνεργάζεται σε ερευνητικό και κλινικό επίπεδο με το κέντρο Anna Freud Centre στο Λονδίνο, όπου έχει  παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με την ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία γονιού-βρέφους και διενεργεί έρευνα στο πεδίο σε συνεργασία με το Child Attachment and Psychotherapy Research του Anna Freud Centre. Έχει εκτεταμένο ερευνητικό και συγγραφικό έργο στο πεδίο της κλινικής ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας.