Παλαιό Κτίριο ΦΣ
“What’s your superpower?”
«Ποια είναι η δική σου υπερδύναμη;»
Παλαιό Κτίριο ΦΣ
Εσπερίδα:
«Γνώση Ενάντια στο Στίγμα»
Βιβλιοθήκη
PlayPause
previous arrow
next arrow

Σπουδές

Μάθετε για τα προγράμματα σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ.

Προπτυχιακές
Σπουδές

Μεταπτυχιακές
Σπουδές

Δια βίου
μάθηση

Εργαστήρια

Ψυχολογικό
Εργαστήριο

Το Ψυχολογικό Εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και με πολλά όργανα, τα οποία χρησιμοποιούνται στη διδασκαλία των φοιτητών, στην άσκησή τους σε ψυχολογικά πειράματα και στη διεξαγωγή ερευνών.

Εργαστήριο
Γνωστικής Νευροεπιστήμης

Καλύπτει τα γνωστικά αντικείμενα στην περιοχή της Πειραματικής Ψυχολογίας, της Γνωστικής Ψυχολογίας, της Ψυχολογίας της Γλώσσας, της Νευροψυχολογίας και της Ψυχοφυσιολογίας.

Εργαστήριο
Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας

Παρέχει ψυχολογικές υπηρεσίες σε άτομα, οικογένειες και φορείς. Διοργανώνει επιστημονικές δράσεις και εκπονεί έρευνα στα πεδία της κλινικής ψυχολογίας, της σχολικής ψυχολογίας και της κλινικής νευροψυχολογίας.

Ενημέρωση & Aνακοινώσεις

Ομόφωνο ψήφισμα της Συνέλευσης του Τμήματος Ψυχολογίας

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 εκπρόσωποι του Συλλόγου Φοιτητών/τριών του Τμήματος παρεμπόδισαν τη διεξαγωγή εμβόλιμου μαθήματος με τίτλο «Θεωρίες Προσωπικότητας», το οποίο είχε ανακοινωθεί από τη διδάσκουσα στις 7-11-2023, εξαιτίας πολλών διαλέξεων που είχαν χαθεί κατά τη διάρκεια του τρέχοντος εξαμήνου.

Η Συνέλευση του Τμήματος (αρ. συνεδρίασης 431/23-11-2023) εκφράζει ομόφωνα την έντονη αποδοκιμασία της απέναντι σε συμπεριφορές λεκτικής παρενόχλησης, εκφοβισμού, προσβολής της ακαδημαϊκής αξιοπρέπειας και περιορισμού της ακαδημαϊκής ελευθερίας διδασκόντων/ουσών και φοιτητών/τριών. Φαινόμενα όπως αυτά παρεμποδίζουν την λειτουργία του Τμήματος και έχουν δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία  όσο και στα επίπεδα ευζωίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.


Γραμματεία:
Email: info@psy.auth.gr
2ος όροφος κτιρίου Διοίκησης του Α.Π.Θ. (κτίριο Κ. Καραθεοδωρή)
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Πανεπιστημιούπολη 54124 Θεσσαλονίκη

Υπηρεσίες


Aνακοινώσεις Πρακτικής Άσκησης

περισσότερα

Πρόσφατες ανακοινώσεις διδασκόντων

  • Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές, Κατόπιν της απόφασης του Κοσμήτορα για το κλείσιμο των κτιρίων της ΦΛΣ αύριο Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, το μάθημα της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως 9.00-10.30 στον παρακάτω σύνδεσμο zoom: Topic: Εκπαιδευτική Ψυχολογία (ΨΥ-340) https://authgr.zoom.us/j/98360119241?pwd=SEkvMGZPcHVqTDZvVkp4UXdoRmJpUT09 Meeting ID: 983 6011 9241Passcode: 817270  Η διδάσκουσα Καθ. Ελευθερία Γωνίδα
  • Όσοι ενδιαφέρονται για τη χρήση του R4ALZ, παρακαλώ να κάνουν join εδώ: https://discord.gg/cENVRExvg5 ώστε να οριστεί εσωτερικά νέα ημερομηνία διαδικτυακής συνάντησης. Αυτό θα είναι και το κανάλι  επικοινωνίας κατά την χορήγηση. Ζητώ συγγνώμη από όλους για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Δέσποινα Μωραϊτου
  • Οι ώρες συνεργασίας της κας Μωραΐτου μετατίθενται από την Τετάρτη 29/11/23 την Παρασκευή 1/12/23, τις ίδιες ώρες, στον ίδιο σύνδεσμο.
  • Η διαδικτυακή συνάντηση με την ομάδα τεχνικής υποστήριξης της συστοιχίας R4Alz (remedes) θα γίνει στις 29/11/2023, ώρα 13:00 – 14:00 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://authgr.zoom.us/j/92319589764?pwd=W5pZWV2b1pkbjdqQk80Z2R1YklmQT09 Παρακαλώ τις ομάδες που έχουν αναλάβει μεταπτυχιακές εργασίες και προπτυχιακές διπλωματικές να την παρακολουθήσουν. Ευχαριστώ, Δέσποινα Μωραΐτου
  • Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές, σας στέλνω αυτό το μήνυμα για να σας υπενθυμίσω ότι η εξέταση της Προόδου στο μάθημα Μεθοδολογία Έρευνας Ι θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί την ερχόμενη Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 4.30 μ.μ. στο Κεντρικό Αμφιθέατρο (ΚΑ) της Φιλοσοφικής Σχολής.Η εξέταση θα έχει διάρκεια 50 λεπτά και θα περιλαμβάνει 20 […]
  • Για το μάθημα “ΨΥ-561 Ψυχολογική Εκτίμηση και Παρεμβάσεις στην Ψυχική Υγεία” (διδάσκουσα Δ. Ζηλιασκοπούλου) θα πραγματοποιηθεί μια αναπλήρωση ως εξής:Πέμπτη 23/11 στις 10:00-10:30 αιθ. 106 Νέα ΦιλοσοφικήΠέμπτη 30/11 στις 10:00-11:00 αιθ. 106 Νέα Φιλοσοφική

Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας

Το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών & Σταδιοδρομίας στο ΑΠΘ λειτουργεί ως κόμβος πληροφόρησης, υποστήριξης, δικτύωσης και ενθάρρυνσης των φοιτητών και αποφοίτων του Ιδρύματος σε θέματα Σπουδών και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας.

Οι υπηρεσίες και οι δράσεις που αναπτύσσει έχουν στόχο να βοηθήσουν τους φοιτητές και αποφοίτους να προσεγγίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, ν’ ανακαλύψουν τις δεξιότητές τους και να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας στο σύγχρονο, ανταγωνιστικό περιβάλλον ή ακόμη να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση.

Παρέχει πληροφόρηση για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, υποτροφίες & κληροδοτήματα. Διοργανώνει εργαστήρια συμβουλευτικής, εργαστήρια επιχειρηματικότητας, εκδηλώσεις σταδιοδρομίας και Ημέρες Καριέρας. Ανακοινώνει νέες θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης και ενημερώνει καθημερινά την ιστοσελίδα του.